Курочка, запечена в рукаві з розмарином і часником

новорічний рецепт курки

Білі пухнасті сніжинки кружляють в шаленому вальсі, холодний грудневий вітер за вікнами нагадує про те, що її величність Зима міцно взяла кермо правління і оселилася в нашому місті на довгих три місяці... У повітрі відчувається запах мандарин і тонкий, ледь вловимий аромат чар...

Як же все-таки прекрасна зима вечорами: вона немов усипана дрібними діамантами мільярдів вогнів, що відбиваються у світлі фар машин, що мчать, та вітрин магазинів! В очах перехожих можна побачити очікування... очікування казки!

На календарі вже половина грудня, час невтомно рухається до самого довгоочікуваного, чарівного і всіма улюбленого свята - Нового Року. Свята, коли у відблисках свічок і мерехтінні гірлянд починає відбуватися таїнство. Свята, коли близькі люди об'єднуються за щедрим столом і дарують один одному свою любов і тепло.

А що може бути прекрасніше передноворічної метушні, коли всі поспішають запастися подарунками, купити і нарядити пухнасту лісову красуню-ялинку, скласти святкове меню, щоб здивувати оточуючих різноманітними, вишуканими стравами? У кожній родині є свої традиції зустрічі самого довгоочікуваного і останнього дня року. Також, напевно, є парочка фірмових страв, які можуть підкорити навіть найвибагливіших гурманів. Але є і класичні страви, рецепти яких передаються з покоління в покоління, такі, наприклад, як запечена курка з яблуками або гусак. Погодьтеся, складно уявити новорічний стіл без ароматної соковитою курочки з хрусткою скоринкою.

Кожна турботлива господиня мріє, щоб її курочка вийшла смачною, просмаженою, зберегла в собі максимум корисних речовин і стала самою справжньою прикрасою столу. Але іноді трапляється так, що час грає з нами злий жарт, і в передсвятковому круговороті справ ми не встигаємо все, що задумали. На щастя, на сьогоднішній день існує багато маленький хитрощів, здатних виручити господиню в найвідповідальніший момент.

ТМ «Добра Господарочка» не панікує, адже в її арсеналі є одна з таких паличок-виручалочок - рукав для запікання. Це нехитре, але дуже зручне пристосування часом робить дива. Він може допомогти господині в приготуванні соковитої, ароматної і, найголовніше, корисної курочки, адже зовсім не має потреби в додаванні жиру, оскільки страва готується у власному соку.

Ще один вагомий аргумент на користь запікання курки в рукаві - це час приготування, який значно відрізняється від класичного способу запікання в духовці. А ще можна включати фантазію і додавати до страви овочі і все, що душа забажає. Таким чином у нас виходить соковите м'ясо і ароматний, корисний гарнір. Погодьтеся, звучить заманливо.

запечена курка, в рукаві з розмарином і часником

Отже, давайте переходити від слів до справи!

Найголовніше і найважливіше - це вибір курячої тушки. До цього процесу потрібно віднестися з великою відповідальністю. Адже від якості м'яса залежить, яку страву ми отримаємо в результаті. Важливо вибрати свіжу курку. І краще це робити в перевірених місцях. Для смаження або запікання більше підходять курчата-бройлери, вага яких трохи більше 1 кілограма. Порад щодо вибору курки в інтернеті безліч і кожна господиня зможе знайти ту пораду, яка допоможе їй не прогадати. А ось рецепт найніжнішої курочки, що тане у роті, з ароматними травами від ТМ «Добра Господарочка» однозначно має привернути Вашу увагу.

Рецепт: «Курочка, запечена в рукаві з розмарином і часником від ТМ «Добра Господарочка»

Інгредієнти:

Куряча тушка (середня) - 1 шт.

Оливкова олія - 2 ст.л.

Часник - 2 зубчики

Сіль, перець - за смаком

Італійські (Прованські трави) - за смаком

Розмарин (бажано свіжий) - маленька гілочка; сушений – 0,5 ч.л.

Гірчиця гостра - 2 ч.л. без гірки

Майонез - 1 ст.л.

Мед - 2 ч.л.

Соєвий соус - 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Тушку курки промити в холодній воді, просушити паперовим рушником (особливо всередині, від зайвої вологи), відкласти на деякий час.
  2. У мисці змішати вінчком (можна виделкою) оливкову олію, мед, соєвий соус, гірчицю, майонез, італійські (прованські) трави, часник, пропущений через прес.
  3. Курку натерти сіллю, меленим чорним перцем, потім «викупати» в приготованому маринаді (всередині теж).
  4. Далі помістити курочку в рукав для запікання, зав'язати добре кінці спеціальним фіксуючим дротиком і поставити на годину в холодильник маринуватися.
  5. У розігріту заздалегідь духовку до 180 ° С на деко кладемо нашу курочку в рукаві і випікаємо приблизно 1 годину.
  6. В кінці акуратно зрізаємо верхню частину рукава для запікання і залишаємо курочку ще на 15 хвилин, що б вона підрум’янилась.
  7. Перекладаємо готову страву на тарілку, поливаємо соком, що залишився в рукаві і подаємо на стіл, прикрасивши за бажанням дольками лимона і зеленню.Приємного апетиту!

Курочка, запечена в рукаві з розмарином і часником

ТМ «Добра Господарочка» бажає всім господарочкам успішно підготуватися до свята, все встигнути і нагодувати своїх рідних і близьких смачними стравами! З наступаючим Новим Роком, дорогі! Всіх благ Вам і Вашим родинам!


Хочете отримувати подарунки, беріть участь у конкурсах та першими дізнавайтесь про наші акції?

Залиште свій email.


Ім`я*
Введіть ім'я

Електронна пошта*
Введіть електронну пошту