Сонце листопаду: гарбузовий тарт

Сонце листопаду: гарбузовий тарт

Професійні кухарі - законодавці ресторанної моди стверджують: сьогодні на кухні балом править сезон. Відповідно, гарбуз - однозначний тренд листопада. Соковитий, яскравий, круглий або продовгуватий, вітамінний і такий сонячний гарбуз - справжнє джерело вітамінів і просто величезне поле для кулінарних фантазій. Рудий красень - універсальний овоч: і запікається, і маринується, і в супі вариться! Також він поєднується з різноманітними інгредієнтами і може стати неповторним акцентом як солодких, так і солоних страв. Гарбуз - незвичайний овоч! Він може бути не тільки серцем, наприклад, теплого салату, а й прекрасним елементом декору для дому.

А ще гарбуз ідеально підходить для різноманітної випічки. Особливо смачно і гармонійно він виглядає і звучить в круглих пирогах і тартах. А в дуеті з силіконізованим пергаментом для круглих пирогів від ТМ «Добра Господарочка» рудий красень здатний на справжні дива.

Рецепт відкритого тарту з гарбузом і корицею від «Доброї Господарочки» однозначно нікого не залишить байдужим! Пригощайтеся! laughing

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Масло вершкове - 130 г.
  • Вода - 1 ст.л.
  • Гарбуз - 500 г.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Лимон - ½ шт.
  • Лимонна цедра - з 1 лимону.
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Сіль - ½ ч.л.
  • Цукор - 1 склянка (півсклянки цукру перетерти у цукрову пудру – в тісто; інші півсклянки цукру – в начинку).
  • Ванільна есенція - 1 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі готуємо тісто. Перетираємо борошно з маслом до стану хлібної крихти, додаємо цукрову пудру і дрібку солі, вливаємо воду, перемішуємо. Формуємо плоский диск, загортаємо в харчову плівку «Добра Господарочка» і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
  2. Далі очищаємо гарбуз, видаляємо насіння. Нарізаємо м'якуш кубиками, перекладаємо на деко, попередньо застелене пергаментом ТМ «Добра Господарочка», запікаємо до м'якості і повного випаровування рідини при температурі 160 ° C.
  3. Блендером подрібнюємо м'якуш гарбуза в однорідну масу. Пюре перетираємо через сито.
  4. Розкачуємо тісто на злегка присипаній борошном поверхні і перекладаємо його у круглу низьку форму діаметром близько 26 см. Зверху на тісто кладемо лист силіконізірованного пергаменту для круглих пирогів ТМ «Добра Господарочка») і засипаємо будь-яку крупу. Це дозволить коржу рівномірно пропектися. Випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 190 ° C.
  5. Викладаємо гарбузове пюре в глибоку миску, збиваємо з двома яйцями, цукром, цедрою, соком половини лимона, прянощами, сіллю. Виливаємо суміш у форму з запеченим тістом.
  6. Випікаємо пиріг 10 хвилин при 220 ° C, потім 45 хвилин при 180 ° C. Чекаємо, коли пиріг охолоне і пригощаємося.

Приємного чаювання! wink

 


Хочете отримувати подарунки, беріть участь у конкурсах та першими дізнавайтесь про наші акції?

Залиште свій email.


Ім`я*
Введіть ім'я

Електронна пошта*
Введіть електронну пошту