Джеймі Олівер: iсторія «Голого кухаря»

Кулінарія - прекрасне і найдосконаліше мистецтво. Воно включає всі наші п'ять відчуттів та додає до них шосте - потребу віддати все краще, що є в нас.

Пауло Коельйо.

Вітаємо, Вас, друзі!

Ми абсолютно згодні з бразильським прозаїком і поетом Коельйо. Кулінарія - це не просто смачно приготована ​​їжа! Це цілий світ, що складається з вибуху смаків, відчуттів, емоцій і любові, що переплітаються воєдино, і в кінці перетворюються в гастрономічні шедеври!

Напевно, кожен із нас не раз чув фразу: «Чоловіки - найкращі кухарі». І це так, не дивлячись на те, що в цілому жінки готують більше і частіше. Навіть поверхнє «гугління» підтверджує гіпотезу про те, що в рейтингах топових шефів переважають чоловіки.

Наприклад: https://www.finedininglovers.com/blog/news-trends/100-best-chefs-in-the-world-le-chef

Саме тому сьогодні хочеться поговорити про одну з найвідоміших осіб у світі кулінарії - видатного англійського кухаря, ресторатора, телеведучого Джеймі Олівера.

Геніїв потрібно знати в обличчя! smile

Джеймі Олівер, завдяки своєму професіоналізму і нестандартному підходу до приготування їжі, зібрав величезну кількість шанувальників по всьому світу.

Він продав мільйони кулінарних книг, відкрив ресторан, знявся в декількох телевізійних шоу і зробив революцію зі шкільними обідами у Великобританії. Його постійно вживане слово "pukka" (читається як «ПАККО»), яке на російську можна перекласти як «першокласний», увійшло в побут багатьох домогосподарок. Завдяки своєму однойменному шоу Джеймі отримав прізвисько «Голий кухар».

Джеймі або Джеймс Тревор Олівер народився 27 травня 1975 року на південному сході Англії в селі Клаверінг. Свої перші кухарські навики він отримав на кухні пабу під назвою «Крикетист», яким володіють його батьки Тревор і Саллі. У 11 років Джеймі вже мало чим відрізнявся в професіоналізмі від інших працівників даного закладу. Він почав постійно брати участь в різних кулінарних поєдинках, за що отримав кілька призів. Ще в молодості Джеймі влаштувався на роботу в ресторан в якості шеф-кондитера. Тут він вперше отримав досвід у приготуванні італійської кухні. Його наставником став Дженнаро Конталдо. Потім Олівер перейшов в Рівер Кафе у якості СУ-шефа. Саме в цьому місці за словами Джеймі, він привчився готувати смачну, корисну та здорову їжу. Тут же він був помічений каналом Бі-бі-Сі в 1997 році, який знімав фільм про це кафе, після чого з'явився в документальному фільмі «Різдво в Рівер Кафе» (Christmas at the River Cafe).

У віці 16 років він вступив до Вестмінстерського коледжу обслуговування (Westminster Catering College). Пізніше працював у Франції, де перейнявся місцевою культурою і отримав гарний досвід. Потім Джеймс повернувся у Лондон. У 1999 році Джеймі Олівер дебютував зі своїм шоу «Голий кухар». Пізніше він написав кулінарну книгу, яка стала бестселером у Великобританії. У тому ж році Олівера запросили приготувати обід для тодішнього прем'єр-міністра Тоні Блера в будинку № 10 по Даунінг-стріт!

Джеймс Тревор Оливер

У 2000 році Джеймі став обличчям мережі супермаркетів Sainsbury's з оплатою 2 млн. $ на рік. Дане партнерство проіснувало 11 років. Остання телевізійна реклама була показана на різдво 2011 року.

У 2002 році Джеймі Олівер відкрив благодійний ресторан "П'ятнадцять", в який у якості працівників прийняв п'ятнадцять молодих людей з відсутністю навичок в кулінарії. Серед цього персоналу хтось мав судимість, а хтось був просто складним підлітком. Ця задумка отримала великий успіх і тоді Джеймі вирішив відкрити ще кілька таких ресторанів в інших країнах світу.

Джеймс Тревор Оливер

У 2005 році він ініціював кампанію під назвою "Нагодуй мене краще" для того, щоб привити британським школярам любов до здорової їжі. В результаті, уряд Великобританії також долучився до цього питання. Тоді Джеймі заглибився в політику, щоб пропагувати здорове харчування в маси. Ці дії призвели до того, що люди проголосували за нього як за "самого надихаючого політичного діяча 2005 року", згідно з даними Четвертого каналу новин.

Потім Олівер почав офіційну кампанію за заборону нездорової їжі в британських школах. Зусилля шеф-кухаря привели до того, що відбулися кардинальні зміни в системі шкільного харчування.В даний час у Джеймі підписаний контракт з клубом Манчестер Сіті строком на 5 років.

У липні 2000 року, Олівер одружився на колишній моделі Джульєтті Нортон. Пара познайомилася в 1993 році. Зараз у них четверо дітей, з них троє дівчаток: Поппі Хані Розі Олівер (народилася 18 березня 2002 року), Дейзі Бу Памела Олівер (народилася 10 квітня 2003 року), Петал Блоссом Рейнбоу Олівер (народилася 3 квітня 2009 р) і один хлопчик : Бадді Бір Моріс Олівер (народився 15 вересня 2010 року).

Семья Тревор Оливер
Джеймс Тревор Оливер

Джерело: http://jaymi-oliver.ru/o-dzhejmi/92-biografiya-dzhejmi-olivera

Друзі, це справжній приклад того, коли робота - не страждання та рутина, а невід'ємна частина життя. Це коли ти любиш те, що робиш і відчуваєш постійний запал. Коли ти щиро і безповоротно захоплений і віддаєшся «справі життя» на всі 100%. Коли це частинка твоєї душі і ти кайфуєш від усіх дрібниць…

Як говорив Білл Гейтс: «Насолоджуйтеся тим, що ви робите, і ви ніколи в своєму житті не будете працювати».

І на останок кілька порад від гуру кулінарного мистецтва:

  • Якщо ти не можеш знайти який-небудь інгредієнт, опусти його або заміни. Все одно буде смачно!
  • Абрикос ідеально поєднується з жирним м'ясом.
  • Солити гриби треба в кінці готування.
  • Щоб перець на грилі став солодким, його потрібно смажити до чорного кольору.
  • Бекон ідеально поєднується з куркою і надає їй аромат димку.
  • Щоб видавити з лайма більше соку, попередньо розкачай його по столу, трохи натискаючи.
  • Смак анчоусів в пасті не відчувається.
  • Щоб легко і швидко видалити кісточки з оливок, роздави їх на столі дном миски.
  • Коли ліпиш котлети, постійно змочуй руки водою, щоб сире м'ясо не прилипало до долонь.
  • Щоб трави віддали більше аромату і соку, роздави їх в ступці і скропи оливковою олією.
  • Ядра кісточок абрикоса надають салату смаку амаретто.
  • Додай до страви ананас, якщо тобі необхідно позбутися від зайвої жирності.
  • Цукіні при смаженні краще м'яти.
  • Щоб шоколадний соус став смачніше, додай в нього апельсин.
  • Молодий буряк вари у солоній воді.
  • Зайвий жир з м'яса протирай паперовою серветкою.
  • Щоб паста не стала сухою і липкою, завжди залишай трохи води, коли зливаєш з каструлі з макаронами, або додавай рослинне масло в воду під час варіння.
  • Жирний копчений бекон, покладений зверху на рибу, додасть їй приємного аромату.
  • Щоб прибрати зайву вологу з картоплі, злий воду і накрий каструлю рушником або газетою, які і вберуть в себе зайву рідину.
  • Лимонну цедру з розпареного лимона потрібно натерти на самій дрібній тертці.

До нових зустрічей, друзі!


Хочете отримувати подарунки, беріть участь у конкурсах та першими дізнавайтесь про наші акції?

Залиште свій email.


Ім`я*
Введіть ім'я

Електронна пошта*
Введіть електронну пошту