Абсолютно секретно!

Абсолютно секретно! Кухонні хитрощі від «Доброї Господарочки»

Кухонні хитрощі від «Доброї Господарочки».

Як уповільнити дозрівання бананів? Як отримати більше соку з цитрусових? Як подарувати друге життя дерев'яним ложкам? «Добра Господарочка» зібрала для вас класні і дуже корисні кухонні секрети, щоб побутові справи приносили задоволення та дарували гарний настрій. laughing

Користуйтеся на здоров'я, Господарочки!

І так, поговоримо про зберігання продуктів.

Прискорюємо процес дозрівання. Дозрівання бананів і персиків можна максимально прискорити, якщо покласти їх у паперовий пакет - там відбувається наступне: газ етилен, що виділяється фруктами, починає накопичуватися, прискорюючи їх дозрівання.

Уповільнюємо процес псування. Помідори необхідно завжди зберігати з гілочками. Коли ми від'єднуємо їх, на помідорі утворюється «шрам», через який проникає повітря і волога, що прискорюють процес псування. До речі, як не дивно, але при кімнатній температурі помідори зберігаються довше, ніж у холодильнику!

Процес дозрівання бананів, зупинись! Для того, щоб банани залишалися максимально довго в первозданному вигляді і не переспіли, потрібно завернути «хвостик» зв'язки бананів у харчову плівку. Завдяки цьому трюку етилен перестане вивільнятися і процес дозрівання бананів уповільниться. smile

Не дамо коричневому цукру перетворитися на каміння. Щоб коричневий цукор не закам’янів у своїй ємності, перекладаємо його в герметичний контейнер разом зі шматочком яблука або апельсинової шкірки.

Закриваємо їжу фольгою або харчовою плівкою. Харчова плівка та фольга - безпрограшний варіант, коли потрібно накрити, наприклад, тарілку з їжею перед відправкою її у холодильник. А, наприклад, харчова плівка ПВХ від ТМ "Добра Господарочка" не тільки допоможе зберегти якість їжі, але і буде запобігати утворенню конденсату під плівкою.

Із секретами зберігання розібралися, Господарочки, а зараз поговоримо про тонкощі чистки.

Дістати кісточки з консервованої вишні завдання не із легких? А ось і ні! Нам знадобиться порожня пляшка з-під лимонаду і паличка для їжі: кладемо вишеньку на горлечко пляшки, один точний укол паличкою - і справа в капелюсі, точніше вишня в пирогахwink

Чистимо імбир. Тонку шкірку імбиру краще та економніше зіскрібати ложкою, ніж зрізати картоплечисткою.

Очистити варені яйця зі швидкістю світла? Будь ласка! Кладемо яйце у закритий контейнер і влаштовуємо йому струс. Після цієї процедури шкаралупа знімається швидше.

Очистити варені яйця легко? Легко! Якщо у воду для варіння яєць додати трохи соди або оцту, шкаралупа буде відділятися від білка легше.

Отримуємо з цитрусів більше соку. Щоб отримати більше соку з лимона або апельсина, необхідно охолодити їх у холодильнику, а потім підігріти в мікрохвильовці 15-20 секунд.

Наступний список хитрощів - приготування!

Відміряємо липкі продукти без прилипання. Щоб без проблем відміряти липкі продукти, необхідно обдати мірний стаканчик або ложку гарячою водою, або покрити їх маслом з кухонного розпилювача, тоді липкі субстанції, на кшталт меду або патоки, не залишать на мірної ємності (ложці) слідів після відмірювання.

Розм'якшуємо масло за мить. Іноді у нас просто немає  часу, щоб розм'якшити масло на кухонному столі. Щоб прискорити цей процес, натираємо його на звичайній тертці для сиру або розкатуємо качалкою, попередньо загорнувши її у харчову плівку.

Розм'якшує масло за мить «спосіб №2». Розрізаємо шматок масла на дрібні шматочки. Чим більше площа поверхні, тим швидше пройде процес теплообміну.

З цієї хвилини ми більше не плачемо від цибулі! Ми ж сильні, правда, Господарочки? laughing Щоб уникнути непотрібних сліз при нарізці цибулі, періодично змочуємо лезо ножа холодною водою.

Нарізаємо м'який сир без травм для сиру. Щоб нарізати сир м'яких сортів, наприклад, камамбер, фета або козячий, можна використовувати замість ножа зубну нитку або звичайну нитку - так сир не сплющиться і не деформується.

Хитруємо і гріємо!

Підігріваємо піцу правильно. Підігріваючи піцу або інші борошняні вироби в мікрохвильовці, ставимо разом з ними склянку води - це наситить повітря всередині вологою, і піца залишиться м'якою.

Зберігаємо розрізаний торт максимально довго. Гості не подужали весь святковий торт? Прикріпіть до відкритих частин торта шматочок хліба зубочисткою, і відрізаний край не засохне.

Розігрів по-італійськи або підігріваємо пасту правильно. Напевно, вам знайоме те відчуття, коли розігріте у мікрохвильовці спагетті - гаряче з краю, а в середині холодне? Для рівномірного підігріву розподіляємо пасту у вигляді бублика!

Хитруємо і заморожуємо!

Менше води, товариші. Охолоджуємо вино і коктейлі без розведення. Коли лід загрожує зіпсувати смак вина або коктейлю зайвою водою, кладемо в келих кілька заморожених ягід винограду.

Подовжуємо життя горіхів і їх мега-корисних олій. Горіхи в шкаралупі можна і потрібно заморожувати - це зберігає їх масла від «втечі», на відміну від зберігання при кімнатній температурі.

Холодна кава без льоду? Будь-ласка! Заморозьте в пакетах для льоду залишки кави. В них можна навіть додати молоко і цукор. Потім додавайте їх у свіжу каву без шкоди для смаку.

Хитруємо і чистимо!

Видаляємо неприємний запах з рук. Ваші руки розповідають про те, що ви різали цибулю, часник або чистили рибу? Потріть їх лимонним соком, харчовою содою або нержавійкою - запаху, як і не було.

Чистимо мікрохвильовку від пригорілі шматочків їжі. Змочуємо губку водою і відправляємо її у захоплюючий круговорот у мікрохвильовці на 1 хвилину. Таким чином ми вбиваємо одразу двох зайців! По-перше, випаровується з губки волога, яка розм'якшить пригорілі всередині шматочки їжі (їх буде простіше змити), а по-друге - це відмінна дезінфекція самої губки!

Даруємо дерев'яним ложкам нове життя. Якщо дерев'яні ложки втратили свій колишній вигляд (і запах), їх необхідно прокип'ятити в каструлі і дати висохнути на сонці.

Відновлюємо дерев'яні дошки. Це справжня спа-процедура для дерев'яних кухонних дощок: робимо їм сольовий пілінг, потім масажуємо половинкою лимона і, нарешті, протираємо їх харчовим мінеральним маслом. Повторюємо процедуру раз на місяць, і дошки будуть служити вам вірою і правдою довгий час.

 


Хочете отримувати подарунки, беріть участь у конкурсах та першими дізнавайтесь про наші акції?

Залиште свій email.


Ім`я*
Введіть ім'я

Електронна пошта*
Введіть електронну пошту